A Labrisz Leszbikus Egyesület Melegség és Megismerés (MM) programja 2000 novemberében indult. A 45-90 perces beszélgetéseket két, előzetes képzésben részt vett, LMBTQ identitású önkéntes vezeti.


A programhoz 2007-ben csatlakozott a Szimpozion Egyesület, azóta a Labrisszal közösen viszik a programot. Minden évben tartunk önkéntesképzést 10-20 főnek.


Jelenleg kb. 30-40 önkéntes vesz részt óratartóként a programban. A képzéseket a két egyesület tapasztalt oktatási és képzési szakemberei tartják. Évente kb. 30 iskolába kapunk meghívást, ahol hozzávetőlegesen 1000-1500 fiatalt és nevelőiket érjük el. Eljutunk többek között osztályfőnöki órákra, tolerancia/emberi jogi napokra és egészségnevelési programokra is. Az MM program koordináló résztvevője a Civil Kurázsi programnak, amely 10 kisebbségi csoportokkal foglalkozó civil szervezet közös programja.


2007 óta egyetemekre, főiskolákra is meghívják a programot, főleg tanárképző, pedagógia, szociális munkás, pszichológia szakokra. Az utóbbi években cégeknek is tartottunk foglalkozásokat. 2013 és 2015 között a Norvég Civil Alap támogatásával továbbfejlesztettük a programot, új képzési anyagokat dolgoztunk ki. 2016-2017-ben a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával vidéki LMBTQ szervezeteknek, csoportoknak tartunk szervezetfejlesztő és óratartó képzéseket.