Történetünk:

A program létrejött

A Labrisz Leszbikus Egyesület Melegség és megismerés (MM) programja 2000 novemberében indult. A többnyire 90 perces beszélgetéseket két, előzetes képzésben részt vett, LMBTQ identitású önkéntes vezeti.

7 évvel később

A programhoz 2007-ben csatlakozott a Szimpozion Egyesület, azóta a Labrisszal közösen viszik a programot. Minden évben tartunk önkéntesképzést 10-20 főnek.

Jelenleg kb. 30-40 önkéntes vesz részt foglalkozástartóként a programban. A képzéseket a két egyesület tapasztalt oktatási és képzési szakemberei tartják.

Ahova eddig jutottunk

Évente kb. 30-40 foglalkozást tartunk, amin hozzávetőlegesen 800-1000 vesznek részt.

Eljutunk többek között osztályfőnöki órákra, tolerancia/emberi jogi napokra és egészségnevelési programokra is. Az MM program koordináló résztvevője a Civil Kurázsi programnak, amely 10 kisebbségi csoportokkal foglalkozó civil szervezet közös programja.

Egyetemekre, főiskolákra (főleg tanárképző, pedagógia, szociális munkás, pszichológia szakokra), munkahelyi tolerancianapokra és képzésekre, civil szervetekhez, tanári karokhoz is gyakran meghívják a programot.

Új képzési anyagok

Az utóbbi években cégeknek is tartottunk foglalkozásokat.

2013 és 2015 között a Norvég Civil Alap támogatásával továbbfejlesztettük a programot, új képzési anyagokat dolgoztunk ki.

Vidéki LMBTQ szervezeteknek tartunk képzéseket

2016-2017-ben a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával vidéki LMBTQ szervezeteknek, csoportoknak tartunk szervezetfejlesztő és foglalkozástartó képzéseket.

Munkatársak:

Önkéntesség:

Az MM programban foglalkozástartóknak olyan LMBTQ önkénteseket várunk, akik betöltötték a 18. életévüket, vállalják a 4 napos képzést, majd a hospitálásokat (foglalkozáslátogatásokat) és a folyamatos önképzést.

Egyéb önkéntes vállalásokat is szívesen fogadunk megkötések nélkül (fordítás, statisztikai adatok feldolgozása, a program beajánlása oktatási intézményekbe, munkahelyekre, szóróanyagok elkészítése, utazások segítése stb.)

Jelentkezés önkéntesnek:

Ha szeretnél jelentkezni önkéntesnek, írj nekünk üzenetet és felvesszük veled a kapcsolatot!